3-221-350

Најава за акција

24 Feb

Кобилица 2.528 мнв, Шар Планина.   February 24, 2018 Ориентација

img

На 24.02.2018 (сабота) ДПС Трансверзалец Скопје организира искачување на врвот Кобилица 2.528 мнв на Шар Планина.

Карактеристични точки: с. Вејце 1.065 мнв - Кобилица 2.528 мнв

• Времетраење: вкупно времетраење на целата акција е 7 - 8 часа. Искачувањето е од 3.5 до 4 часа во зависност од спремноста на групата.

Стартот е од селото Вејце. Врвот Кобилица е еден од најатрактивните врвови на Шар планина. Атрактивноста ја прави неговата доминантност, тежината и прекрасниот поглед од самиот врв. Кога сте на врвот Кобилица вие сте на средина на Шар Планина.

Поаѓање: 06:00 од паркингот пред Поштата на Железничка станица - Скопје со организиран превоз;

Акцијата спаѓа во категорија тешки акции, се совладува надморска височина од 1.460 метри во зимски услови.

Исхараната е од ранец. Вода треба да се носи задолжително најмалку 1.5л. 

Акцијата ке се одржат доколку има најмалку 10 пријавени учесници.

Превозот е организиран со комбиња од Скопје.

Цена: 450 денари

Информации – Зоран Костадинов 070/641-998

Пријави и уплати најдоцна до четврток 22.02.2018 год 

Карти за акцијата може да се набават во Планинарско Друштво Трансверзалец секој ден од 8 до 16 часот,. и на состаноци во четврток од 20ч. 

НАПОМЕНА:

  • Секој учесник е должен да ги почитува правилата и насоките на организаторите и водичите, во спротивно сам е одговорен занесаканите последици.
  • Наведената планинарска акција е организирана и движењето се одвива во група предводена од организаторите и водичите.
  • Организаторите и водичите имаат право да исклучат член пред стартот на планинарската акција доколку не ги исполнува наведените услови и/или не ја поседува соодветната планинарска опрема за предвидената планинарска акција.
  • Секој учесник во групата може да биде исклучен поради недолично однесување.
  • Организаторите и водичите ги задржуваат правото на термините и редоследот на акцијата во зависност од временските услови и останатите технички препреки.
  • Сите учесници во акцијата задолжително треба да располагаат со соодветна планинарска опрема за искачување во зимски услови. 
  • Секој учесник мора да има соодветна психофизичка подготвеност за искачувањето и учествува на сопствена одговорност.

Facebook Event


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција