3-221-350

Програма од Трансверзалец

28 Jul

Јужна трансверзала- Кајмакчалан линија Солунски фронт

21 Jul

Меморијал Лешница – Шар Планина (Албанија 12+ III врв- непознато

14 Jul

Посета на трите највисоки врвови на Пирин

Извештај

На 14.07.2018 тројца членови на друштвото Трансверзалец беа на посета на трите највисоки врвови на Пирин планина во Бугарија, односно на врвовите Вихрен 2914 метри, врвот Кутело 2908 метри и преку преминот Кончето...

Прегледај го целиот извештај
14 Jul

Лешница на Шар Планина

Најава за акцијата Извештај

На 14.07.2018 од страна на ДПС Трансверзалец беше организирана планинарска тура до долината Лешница. Искачувањето започна во 8 часот од планинарскиот дом „Смрека“ на Попова Шапка (1800 мнв) по трансферзална патека...

Прегледај го целиот извештај
14 Jul

Меденица, Галичник, Галичка свадба – Летен курс за планинарење

13 Jul

Искачување на Гран Парадисо (4061м) и Мон Блан (4808м)

Извештај

По успешното искачување на Врвот Гран Парадисо на 13.07.2018 година, членот на планинарското друштво Трансверзалец од Скопје Bojan Stojchevski како единствен претставник од клубот а во рамки на повеќе члена екипа...

Прегледај го целиот извештај
08 Jul

Трансверзала Љуботен – Охрид – 7 дена со шатори . собирање во планинарски дом.

01 Jul

12 Врвови, Стогово – Канеш 2216 мнв

Најава за акцијата Извештај

На 1 јули на прекрасни временски услови со многу сончево, ведро и топло време, планината Стогово беше преплавена и ишарана од над 80-ина планинари од Скопје, Гостивар, Прилеп, Битола, како и придружба на мештани...

Прегледај го целиот извештај

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција