3-221-350

Најава за акција

13 Oct

Комови, Црна Гора   October 13, 2018 Планинарство

img

Комови, Црна Гора

Сабота, 13.10. 2018

01:00ч. – Поаѓање од Гранд Хотел - Скопје кон Црна Гора

Искачување на Кучки ком (2.487 м.) и искачување на врвот Васојевачки Ком (2.460 м.). 

Сместување во катун Штавна.

Недела, 14.10.2018 

Факултативни прошетки.

14:00ч.– Поаѓање кон Скопје

Цена: 

превоз и сопствен шатор 1000 ден

превоз и сместување во бунгалов 1500 ден

Напомена:

Потребна е соодветна планинарска опрема, облека и обувки соодветни на временската прогноза, планинарски стапчиња, шлем.

Акцијата е напорна дел од теренот е карпест и на неколку секции, изложен, при што е потребно внимателно движење.

Планинарите учествуваат на сопствена одгговорност.

Пријавување во просториите на Друштвото до: 11.10.2018 до 20ч. 

Контакт телефони: Верица Тодоровска - 070 342 787 и Лимонка Тасева - 071 591 260

Facebook Event


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција