3-221-350

Најава за акција

17 Nov

Искачување на 'Ртањ и посета на кањон Вратна (Србија)   November 17, 2018 - November 18, 2018 Планинарство

img

На покана на нашите пријатели планинари од Зајечар, Србија одиме да ја искачиме најмистериозната и чудесна на изглед српска планина како вистинска пирамида - 'Ртањ. Викенд посетата ќе опфати и посета на кањонот Вратна.

Сабота - 17.11.2018

Искачување на Ртањ (1565 м.н.в.)

Вкупно времетраење: 5 часа (искачување 3 часа и слегување 2 часа)

Тежина на патеката: средна

Потребна е соодветна планинарска опрема, облека и обувки соодветни на временската прогноза за есенско време (јакна ветровка и за дожд (кабаница), потопла и резервни парчиња облека), планинарски стапчиња, 1,5 л вода.

Ноќевање со појадок во бањата Гамзиград.

Недела - 18.11.2018

Посета на кањон Вратна.

Посета на печењара.

Поаѓање од Скопје од Паркинг пред Пошта 2 / Железничка во сабота 17.11.2018 во 00:00 часот (на полноќ).

Цена: 1850 денари (превоз со 1 ноќевање и појадок во бањата Гамзиград)

Пријавување во просториите на Друштвото до: 16.11.2018 до 17 ч. 

Контакт телефони: 078 323 661 и 077 994 496

Facebook Event


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција