3-221-350

Програма од Трансверзалец

23 Feb

Бугарија,Софија – Рилски езера, Сапарева бања

17 Feb

Китка

16 Feb

Руен 2.252мнв, Осоговски Планини

Извештај

На 16.02.2019 членови на ДПС Трансверзалец го искачија врвот Руен, највисок врв на Осоговските Планини со надморска висина од 2.252 метри. Маршрута на акцијата: Рудник Саса - Врв Руен - Рудник Саса. Врвот се наоѓа на сам

Прегледај го целиот извештај
14 Feb

Искачување на 12 врвови – Серта – врв Волчјак 1159мнв

09 Feb

Кајмакчалан 2.524 мнв, Ниџе - Македонска страна

Извештај

На 09/02/2019 г. во 18:05 ч, петчлена екипа на ДПС Трансверзалец – Скопје во состав Зоран Тодоровски, Зоран Костадинов, Дениз Мехмед, Крумислав Јовевски и Војкан Недковски го искачи врвот Кајмакчалан 2.524 мнв, Ниџе План

Прегледај го целиот извештај
03 Feb

ВОЛЧЈАК на Серта (1159 м.н.в.)

Извештај

На 03.02. околу 80-ина посетители од кои 60-ина планинари и предизвикувачи од Скопје, на кои им се приклучија уште дваесетина планинари од Струмица, Гевгелија, Неготино, Кавадарци, Валандово, Радовиш и Штип...

Прегледај го целиот извештај

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција