3-221-350

Планината ви претставува предизвик?

Посакувате да ги истражите природните убавини на Македонија и Балканот? ВИЕ СТЕ НА ПРАВОТО МЕСТО !

ДПС „Трансверзалец“ е формиран 1998 година со цел да се потикне развојот на планинарските спортови во Скопје и Македонија преку понуда на квалитетни планинарски акции, ориентациони натпревари и планинско велосипедски тури. Целна група на планинарскиот клуб се сите планинари како и екологисти, студенти, ентузијасти и сите оние кои ја почитуваат и сакаат планината.Ориентација - Отворено Првенство на Скопје

Ориентациониот клуб Трансверзалец и Федерација на Планински Спортови на Македонија ве покануваат да бидете дел од два Ориентациони натпревари во Спортска и Планинска Ориентација на локациите Градски Парк –Скопје и планината Водно. Спорт 30 March 2019

Прегледај го извештајот

Врв Уво, Осоговски Планини

18 March 2019, 18:25

На 03 март 2019 на прагот на пролетта го искачивме шестиот врв и воедно 30 врв вкупно до сега од планинарскиот предизвик"12 Врвови" врвот УВО на Осоговските Планини. Врвот Уво со висина од 1.472 м е всушност е дел од пар

Прегледај го извештајот

ВОЛЧЈАК на Серта (1159 м.н.в.)

18 March 2019, 18:25

На 03.02. околу 80-ина посетители од кои 60-ина планинари и предизвикувачи од Скопје, на кои им се приклучија уште дваесетина планинари од Струмица, Гевгелија, Неготино, Кавадарци, Валандово, Радовиш и Штип...

Прегледај го извештајот

Руен 2.252мнв, Осоговски Планини

18 March 2019, 18:25

На 16.02.2019 членови на ДПС Трансверзалец го искачија врвот Руен, највисок врв на Осоговските Планини со надморска висина од 2.252 метри. Маршрута на акцијата: Рудник Саса - Врв Руен - Рудник Саса. Врвот се наоѓа на сам

Дали сте спремни да излезете викендов од урбаната средина ? Да!